Marco Leontine Hh 47628700 1

Vakantieliefde

Je kijkt elkaar nog eens diep in de ogen bij een mooie zonsondergang en neemt later hartverscheurend afscheid. Ach, vakantieliefdes… wie denkt er niet met weemoed aan terug? Volgens onderzoek vindt 44 procent van de Nederlanders een vakantieliefde het beste wat je kan overkomen. Vooral Spanjaarden liggen goed in de markt. Maar hoewel volkszanger John de Bever een groot deel van het jaar in Spanje woont, stelt hij geen oren te hebben naar een vakantieliefde. Hij is zijn wilde haren allang kwijt. John is al jaren gelukkig met zijn partner en heeft naar eigen zeggen geen oog meer voor andere mannen. ”Ik ben bijna zestig en heb het goed met Kees.” Flirten, daar doet John niet meer aan. Maar er is toch een man, naast Kees, die het voor elkaar krijgt om John altijd breeduit te laten lachen. Namelijk zijn goede vriend Johan Derksen. Volgend jaar gaan John en De Snor samen op vakantie naar de Verenigde Staten. ”Daar verheug ik me enorm op”, laat de zanger aan Party weten.

In tegenstelling tot John de Bever kan Monique Collignon wel iedereen aanraden om in het buitenland verliefd te worden, ze is zelfs met haar vakantieliefde getrouwd. De Nederlandse modeontwerpster ontmoette haar echtgenoot in een Spaanse badplaats. In eerste instantie dacht Collignon nog dat Jan Henny een rokkenjager was, maar hij wist al snel al haar twijfel weg te nemen. De rest is geschiedenis… Het koppel is dit jaar negenentwintig jaar getrouwd.

Marco Borsato en Leontine Ruiters weten inmiddels ook dat het liefdesvuur kan oplaaien tijdens een trip naar het buitenland. Ze zijn weliswaar gescheiden, maar werken al maanden hard aan een verzoening. Op Ibiza sloeg onlangs de vonk weer
in alle hevigheid over en inmiddels hebben Marco en Leontine met een zoenfoto op social media bevestigd dat ze weer een gelukkig paar vormen. Hopelijk duurt hun ’vakantieliefde’ minstens zo lang als bij Monique Collignon.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte