Vegetarische shoarma voor Brigitte Nijman

Gister was het Dierendag, maar wat Brigitte Nijman (48) betreft, verwennen we onze dieren altijd. ”Bij ons thuis is het iedere dag Dierendag.” Brigitte, bekend van musicals als ’Ciske de Rat’ en ’The Full Monty’, heeft twee hondjes. Moosje en Sammie zijn álles voor de entertainster. ”Ik geef mijn viervoeters op Dierendag daarom een extra kluifje.” Brigitte doneert ook een geldbedrag. Aan een goed doel dat zij een warm hart toedraagt en mooie dingen voor dierenwelzijn doet, zoals Animal in Need in Spanje waar Brigitte ambassadeur is. ”Sammie komt uit dit asiel. Ik stort daarom wel vaker een bedrag ten behoeve van deze liefdadigheidsinstelling. Ik heb bijvoorbeeld mijn verjaardagsgeld eens aan Animal in Need overgemaakt.”

Sinds twee jaar eet Brigitte geen vlees meer. Ze kan dit, uit respect, niet meer over haar hart verkrijgen. ”Het voelt voor mij allesbehalve goed om dat wel te doen. Ik kan dat niet aan mezelf verantwoorden. Ik smul nu van vegetarische shoarma. Dat is heerlijk! Er is niets mis mee. Er zijn namelijk hele goede vlees- en visvervangers te verkrijgen.” Brigitte zou het liefst ook geen eieren eten. ”En kaas. Dat vind ik nu alleen nog te lastig om te vervangen.”