Vijf tips tegen een droge huid

U smeert elke dag rijkelijk met crèmes, maar toch blijft u last houden van een droge, geïrriteerde huid? Wat is hiervan de oorzaak? Vijf redenen waar u misschien niet meteen aan denkt:

– Té warm douchen
Douchen met te warm water beschadigt de bovenste huidlaag doordat het natuurlijke vetlaagje aangetast wordt. Een rode en geïrriteerde huid is het gevolg.
Advies: Neem dagelijks maximaal één douche met lauwwarm water en een zachte straal. Of, voor de echte durfal, neem een koude douche. Koud water zorgt ervoor dat de huid strak blijft en vuil minder snel de poriën kan binnendringen.

– Een droge huid door de nacht
Onze huid verliest de hele dag door vocht. Het vochtverlies gaat ’s nachts wanneer u slaap, ook gewoon door. De droge lucht in uw slaapkamer heeft helaas ook geen positief effect op uw huid.
Advies: Een luchtbevochtiger in uw slaapkamer is een goed idee. Net als het raam op een kiertje laten staan.

– Gebruikt u de goede producten?
Sommige ingrediënten van uw favoriete bodylotion drogen uw huid uit, denk bijvoorbeeld aan alcohol. De oplossing is een ongeparfumeerde lotion. Denk er ook aan uw parfum op uw kleding te spuiten en niet op de blote huid.

– Uitdroging
Uw huid krijgt de vochttoevoer via het lichaam en is daarom afhankelijk van de waterbalans van het lichaam. In het geval van uitdroging vermindert het lichaam de toevoer van vocht naar de huid, dit kan een droge huid tot gevolg hebben.

– Te weinig vetten eten
Uw huid heeft vet nodig om optimaal te functioneren. Zorg daarom dat u dagelijks voldoende goede vetten binnenkrijgt, zoals vitamine E en omega-3. Gezonde vetten vindt u onder andere in vis, zoals zalm, haring en makreel, maar ook in avocado en noten.

Gerelateerde artikelen