Vorstelijk

Scoorde Jennifer Hoffman in ’De Luizenmoeder hoge ogen, op liefdesgebied wil het maar niet vlotten. Natuurlijk heeft ze in het verleden relaties gehad. Maar de prins op het witte paard zat er niet tussen. Daan Schuurmans bedroog haar met Bracha van Doesburgh en met cabaretier Henry van Loon bleek het lachen haar na zes jaar ook te zijn vergaan. Jennifer heeft een zwak voor foute mannen, maar blijft hopen op die ene droomprins.

Voor de koningin van het levenslied, Marianne Weber, hoeven al die liefdesperikelen niet meer zo nodig. Ze is vrijgezel, maar niet op zoek naar een partner. Marianne voelt zich gezegend, ze heeft een heerlijk leven. Dat was vroeger wel anders, de zangeres leefde namelijk in armoede. Iets wat ons koningshuis vreemd is, de Oranjes zijn met een gouden lepel in hun mond geboren. Zij lezen natuurlijk wel over burgers die nauwelijks rond kunnen komen, maar onze royals hebben geen idee hoe het voelt om geen brood op de plank te hebben. Daar kunnen zij natuurlijk niets aan doen, hun wieg stond nou eenmaal in een paleiskamer. Hebben zij ook niet om gevraagd. Ook op hoe ze eruit zien hebben zij geen enkele invloed gehad. Dat is toch echt een kwestie van wat Moeder Natuur je heeft toebedeeld, daarin zijn zij niet anders dan wij. En toch vinden mensen het nodig om het uiterlijk van een kwetsbaar 14-jarig meisje te bekritiseren op internet. Zó jammer. Zó triest.

Amalia wordt digitaal aangevallen omdat mensen ’iets’ vinden van hoe ze eruit ziet. De pestkoppen zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal volwassen mensen, die met een huichelachtig nep-profiel een puber, die zichzelf niet kan verdedigen, schaamteloos beledigen. Daar is maar een woord voor: walgelijk! Gelukkig heeft het gros van Nederland wel met veel plezier gekeken naar de jarige job en zijn mooie gezin. En ik weet niet hoe het met u zit, maar Amalia heeft met haar gulle lach en lieve uitstraling mijn hart in ieder geval gestolen. Ik heb vorstelijk van dit dappere meisje genoten…

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie