Kerst Rood2

Vrede op aarde

Kerstmis is het feest der feesten. De gezelligheid staat bovenaan. De familie bij elkaar. Cadeautjes worden uitgepakt. We genieten met onze dierbaren van lekker eten en drinken. Herinneringen aan vroeger komen boven en ruzies worden bijgelegd. Kerst is echt het ultieme moment voor een verzoening. Dat vond ook tv-tuinman Rob Verlinden. Al jaren heeft hij geen contact meer met zijn voormalige maatje Nico Zwinkels. Toen na een pijnlijk schandaal rond de klusjesman hun programma ’Eigen Huis & Tuin’ ter ziele ging, verloren ze elkaar uit het oog. Nico ging op de vlucht voor alle ellende en vestigde zich in Spanje. Inmiddels woont de timmerman weer in ons mooie landje, samen met zijn vrouw. Groot was de verrassing toen zijn oude makker voor de deur stond met een bloemetje. Party was getuige van het ontroerende tafereel. De verzoeningspoging van Rob viel gelukkig in goede aarde. De twee mannen hebben elkaar weer helemaal gevonden en kunnen vredig het kerstfeest vieren. ”Ik heb onze vriendschap gemist”, verzucht Rob tegen ons.

Ook Bolland & Bolland hebben de strijdbijl begraven na een langslepende ruzie. De aanleiding voor hun verzoening is helaas een treurige… Rob Bolland is ongeneeslijk ziek. Zijn broer Ferdi vertelt aan Party: ”Toen ik eind vorig jaar het bericht kreeg dat Rob uitbehandeld was, hebben we weer contact gezocht.” Hoe afschuwelijk Robs ziekte ook is, het is mooi om te zien hoe liefdevol de broers weer over elkaar spreken. Daar kunnen veel mensen nog iets van leren.

Wat zou de wereld toch een stuk mooier zijn als we allemaal wat vergevingsgezinder zouden zijn. Niet alleen lief en begripvol zijn rond Kerstmis, maar gewoon: elke dag vrede op aarde. Dat zou toch fantastisch zijn?! Natuurlijk zong Marco Borsato het al: ’De meeste dromen zijn bedrog’. Maar we kunnen het allicht proberen. Toch?

Namens de voltallige Party-redactie wens ik u gezellige, zorgeloze en vreedzame feestdagen toe!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram