Vrienden

Heeft u ook zo genoten de afgelopen weken van het muzikale feestje dat ’Beste Zangers’ heet? Nou ik wel! Wat is het toch een heerlijk programma. Elke zaterdagavond kroop ik op de bank met een bakje knabbels voor een gezellig avondje met ’mijn vrienden’. Want zo voelde het nou eenmaal. Het was alsof Brace, Maan, Dennie, Tommie, Tania, Anita, Kenny B. en Jan écht mijn vrienden waren. De combinatie van ernst, humor en mooie muziek maakt dat je aan het einde van de ’Beste Zanger’-serie iedereen aardig kan plaatsen qua persoonlijkheid.

Soms is er een jaar dat je denkt: ’Die droeftoeter hadden jullie wat mij betreft beter thuis kunnen laten’. Maar dit jaar was het een en al liefde binnen de artiestengroep en dat straalde regelrecht vanaf hun hippiebank op Ibiza over naar mijn loungebank in Amsterdam. Ik heb genoten. Er werden dikke tranen gehuild, hysterisch gelachen en prachtig gezongen. Pfff, wat zal ik ze missen, mijn muzikale vriendjes! Al weet ik zeker dat we de komende tijd veel van hen zullen horen. Want reken maar dat er iets moois uit hun deelname komt rollen. Dat gun ik ze ook.

Ik ben zelfs van opera gaan houden dankzij Tania Kross (het moet niet gekker worden!!). Of ze in de toekomst een hit gaat scoren of niet, de goedlachse tropische mezzo-sopraan heeft in ieder geval een nieuwe hartsvriendin gevonden in Anita Meyer. En dat is ook veel waard. Hopelijk kan ze Anita de komende tijd wat steun en afleiding bieden. Anita kan namelijk wel een vrolijke vriendin gebruiken nu ze zo verdrietig is. Of Rox Hazes ooit gevraagd zal worden voor ’Beste Zangers’ is de vraag. Ik ben bang dat ze vocaal net iets tekort schiet om tot ’de beste’ te kunnen behoren. Het lijkt haar niet te deren. Roxeanne geniet van een zorgeloze vakantie in zonnig Italië. Met wie? Met haar beste vriend natuurlijk!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie