leontine borsato

Vriendschap

Herman Brood zong ooit de wijze woorden: ”Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden.” Met andere woorden: als het je goed gaat, kan het niet op. Heb je een dikke portemonnee, dan wil iedereen je beste maatje zijn. Maar als het slecht gaat, zullen er geheid mensen zijn die voorheen altijd op je bank zaten met de voetjes op tafel, maar afhaken zodra je op zwart zaad zit. Een troost: dit waren nooit je vrienden! Echte vrienden blijven namelijk, ook als het leven tegenzit. Leontine Borsato prijst zich dan ook gelukkig met haar grote schare vriendinnen. Zij waren er voor de Borsato’s toen Marco failliet ging, maar ze staan ook vooraan om het leven te vieren op Ibiza met hun lieve Leontine. Zo hoort het ook, echte vrienden zijn er altijd. Leontine verwoordt het als volgt: ”Vriendschap is voor mij er écht voor elkaar zijn – bijna als in een huwelijk. In voor- en in tegenspoed.” De zangersvrouw koestert haar vriendschappen.

De vriendengroep van Sabia Boulahrouz daarentegen is de afgelopen jaren behoorlijk uitgedund. Vanaf het moment dat ze de man van haar hartsvriendin Sylvie Meis verleidde, waren de dames om Sabia heen het vertrouwen in de brunette wel een beetje kwijt. Even de hond uitlaten terwijl Sabia op de Chesterfield-bank achterbleef met je man, dat kon je zomaar duur komen te staan… Maar ze lijkt van haar fouten te hebben geleerd. Een jetsetleven leidt ze allang niet meer. Sinds haar welgestelde vriendjes Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz de deur dichtsloegen, werd ook de geldkraan dichtgedraaid. Maar Sabia heeft zich goed herpakt, ze dopt haar eigen boontjes. ”Ik zit goed in mijn vel. Ik ben gelukkig”, zo verzekert Sabia de buitenwereld. Katja Schuurman is eveneens happy. Na haar scheiding vond ze nieuw geluk.

Haar lover Freek en exman Thijs kunnen het gelukkig heel goed met elkaar vinden. Katja heeft niets te klagen. Sterker nog, ze is een heuse bofkont. Want Katja hield iets heel moois over aan haar scheiding: ”Thijs is mijn beste vriend.”

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie