Waarom Joke Bruijs niet verder wilde met GTST…

0

De afgelopen weken was Joke Bruijs als de moeder van Rik de Jong, vertolkt door Ferri Somogyi, opnieuw aan ’GTST’ verbonden. In 2009 debuteerde de geboren Rotterdamse in de op werkdagen uitgezonden serie, om midden november vorig jaar weer terug te keren. ”Ik ben wederom in een warm bad terecht gekomen. Ik vond het weer zó leuk om te doen”, aldus Joke over haar comeback in ’GTST’, voor een periode van slechts vier weken.

Lachend: ”Ik ben heel erg uitgebuit. Ik ben écht van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig geweest, iets dat ik als heel plezierig heb ervaren. Ik heb met jonge mensen mogen spelen, maar ook met Jules Croiset bijvoorbeeld. Ik had met hem nog nooit eerder gewerkt. Ik vind het fantastisch, een hele eer ook, dat ik met zo’n geweldige acteur verschillende scènes mocht opnemen.”

Als ’GTST’ het voor het zeggen had, dan was Joke in 2019 opnieuw als Maria het fictieve dorp Meerdijk binnengewandeld. ”Ik heb het gewoonweg te druk”, geeft zij als reden aan waarom ze niet meer meespeelt. ”Ik had al veertig voorstellingen staan met ’Café du Monde’, en ik kan niet overdag filmen en ’s avonds zingen. Vroeger lukte dat me nog wel, maar dat gaat nu niet meer.”

Share.