Waarom Marco Bakker & Willeke van Ammelrooy Beverwijk verlaten…

Helaas geldt voor iedereen dat het ouder worden vaak met gebreken komt en ook voor Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy ligt een seniorenbestaan in het verschiet waarin alles vanzelfsprekend wat minder soepeltjes zal gaan dan vroeger. De twee zijn zich daarvan bewust en hebben al passende maatregelen genomen: hun woning in Beverwijk is kort geleden verkocht. Waarom willen ze weg? ”We woonden in een leuke straat, maar het wordt erg druk in de Randstad”, zo zegt Marco in ANBO Magazine. ”De hele dag door is er drukte om ons heen en we staan constant in de file.”

Marco en Willeke vinden beiden dat een huis vooral warmte moet uitstralen en blijkbaar hebben ze hun ideale stek nu in Limburg gevonden. In het dorp Margraten, wereldberoemd vanwege de Amerikaanse militaire begraafplaats, willen de twee oudjes samen nóg ouder worden.

Of al hun spulletjes zullen overgaan naar hun nieuwe woonplek? Zeker niet! Marco: ”We zijn nu aan het opruimen, niet alles verhuizen we mee. Zelf hecht ik niet zo aan dingen, maar ongemerkt verzamel je toch veel. Films, foto’s, kostuums van Willeke, heel veel cd’s, rommel. Mijn filosofie is: als je iets drie jaar niet hebt gedragen of aangeraakt, dan kan het eigenlijk wel weg. Willeke vindt dat moeilijker. Ik ben niet van de tierelantijntjes, maar zij is een Amsterdamse en houdt wel van iets extra’s.”