Waarom Ria Valk het sporten zo mist…

Volgend jaar wordt ze tachtig, maar Ria Valk blijft vlot en fit door veel te sporten. Dat haar vaste sportaccommodatie nu gesloten is vanwege het coronavirus, is dan ook een aderlating voor haar. Eerder vertelde de zangeres ons dat ze er altijd hoogstpersoonlijk voor zorgt dat ze voldoende calorieën verbrandt. Ze zei, toen het nog kon: ”Drie keer per week ga ik bij Van der Valk in Breukelen sporten. Het is een kleine sportschool waar je voor weinig geld elke maand onbeperkt kunt sporten. Loopbanden, fietsen, gewichten: ik doe alles. Ik leg bijvoorbeeld ook een stok in mijn nek om dan met het bovenlijf heen en weer te bewegen: dat is goed voor de taille. Bovendien kan ik daar zwemmen en ik ga graag naar de sauna, dus dat combineer ik dan.”

‘Niemand vindt het aantrekkelijk om naar een dikke taart op het podium te kijken’

De voornaamste beweegredenen voor Ria zijn haar lichamelijke conditie en een stukje ijdelheid. ”Ik beweeg zelf veel als ik op het bühne sta, want ik ben geen zangeres die op een krukje gaat zitten. Met name tijdens de rock-medley die ik zing, hou ik ervan om flink los te gaan. Dan gooi ik de benen van de vloer en mòet je wel een goede conditie hebben. Verder wil het oog natuurlijk ook wat; niemand vindt het aantrekkelijk om naar een dikke taart op het podium te kijken.”

Gerelateerde artikelen