Waarom zit Filip Bolluyt alléén in de bioscoop?

Rascacteur Filip Bolluyt verdiept zich in zijn vrije tijd graag in andere rollen. En dan met name die op het witte doek. ”Ik kijk veel films”, verhaalt de gevestigde acteur. ”Juist naar de zogenaamde slechte films of minder interessante films ben ik heel benieuwd. Ik wil aan mislukte films zien waarom dingen niet goed zijn. De grote succesfilms kijk ik natuurlijk ook. Soms doe ik dat met mijn vrouw, maar die heeft niet altijd tijd of zin om mee te kijken. Zij is Neerlandica en zit niet in hetzelfde vak als ik. Ze wil dus niet per se alles te zien wat ik wil zien. Ik ga dikwijls zo vroeg mogelijk op de dag naar de bioscoop, als het nog niet zo druk is. Soms zit er nog niemand, soms maar een handjevol mensen. Ik ga ook het liefst alleen. Een theater moet vol zijn, dan moet je met veel mensen naar de voorstelling kijken. Dat hoort bij de sfeer. Maar ik zit graag in mijn eentje in de bioscoop. Dat doe ik natuurlijk wel als ik de gelegenheid er makkelijk voor kan vinden, want anders is het zonde van mijn tijd. Of ik er een betere acteur van word door veel naar films te kijken? Ik leer er wel veel van, dus ik denk dat het niet onbelangrijk is. Je kunt sommige dingen niet goed vinden, maar je moet als acteur ook weten waaròm het niet goed is. Ik geloof er ook in dat je een betere schrijver wordt door veel te lezen.”