Waylon geraakt door kritiek Johan Derksen

0

Zanger Waylon voelt zich enigszins geraakt door de kritiek die Johan Derksen op hem uitte in het RTL 7-programma Voetbal Inside. Dat gaf hij gisterenavond aan in de talkshow van Jeroen Pauw. Waylon gaat dit jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival, waar hij het liedje Outlaw In ‘Em gaat zingen. Derksen gelooft niet dat Waylon dat liedje écht zelf geschreven heeft. “Kijk, ik vind Waylon een beetje een vreemde snuiter“, begon hij zijn betoog in Voetbal Inside onlangs.

Derksen onomwonden: “Als hij op tv is enzo, dan is hij nooit authentiek zichzelf. Hij speelt altijd een rol, namelijk die van de rock-and-roll-ster of weet ik veel. Hij heeft nu een fantastisch rock-and-rollnummer, maar het ruikt heel erg naar Nashville.”

Waylon heeft dit liedje gewoon uit Nashville gehaald, meent Derksen. “Daar kun je bij muziekuitgeverijen gewoon nummers kopen. Je kan dan ook de afspraak maken dat je je naam eronder zet. Dan betaal je wat meer. Ik sluit het niet uit, want dat gebeurt. Ik vind het namelijk wel een erg goed nummer voor een Nederlandse jongen.”

Pauw liet het fragment zien en vroeg Waylon naar zijn mening. “Dat is het enige waar hij gelijk in heeft, namelijk dat het een geweldig goed liedje is. Al die andere dingen: ik snap niet zo heel goed waar het vandaan komt. Rare snuiter, ja, iedereen mag zijn mening hebben. Ik snap niet zo goed waarom die mening erover me is. Misschien omdat ik heel uitgesproken ben, omdat ik lekker mijn eigen gang ga. Ik ben niet helemaal van steen, daar kun je wel eens mee zitten.”

Volgens Waylon heeft hij dit liedje wel degelijk zelf geschreven. “Ik steek mijn nek uit, doe mijn best. Dit liedje heb ik zelf geschreven, samen met een paar anderen. Ik ben niet naar een uitgeverij gegaan en een hoop geld neergelegd. Dat zou ik niet kunnen maken. Dat zou ik naar mijn helden – degenen waar ik het van geleerd heb – nooit durven maken.”

bron: Mediacourant

Share.