Pexels Pixabay 53404

Weer op gewicht komen na de feestdagen

De kerst is weer voorbij, net zoals oud & nieuw. Dit houdt natuurlijk in dat het nieuwe jaar van start gegaan is, maar het houdt naar alle waarschijnlijkheid ook in dat je wat bent aangekomen. Het zijn immers allemaal gezellige feestdagen waarin eten centraal staat. Inmiddels zul je uiteraard wel weer van die kilo’s af willen komen. Gelukkig kan dat natuurlijk! Het is hierbij aan te raden om niet al te hard af te gaan vallen. In plaats daarvan moeten de kilo’s juist geleidelijk verdwijnen, dat is een stuk beter. Bij voorkeur doe je dit op een prettige manier, waar BMI24.com zeker bij kan helpen. Dat geldt ook voor de onderstaande tips.

Eet zoutloos

Als je veel zout eet dan zul je automatisch ook veel vocht gaan vasthouden. Als je net begint met een dieet zul je dan ook direct veel kilo’s verliezen, wat met name zal bestaan uit vocht. Dit komt doordat je minder zout zult innemen aangezien je puurder gaat eten. Doordat je minder zout binnenkrijgt zul je ook minder vocht vasthouden, waardoor je dus snel afvalt. Een goede tip om zoutloos te eten is door het eten zelf te maken, vermijd dus de kant-en-klaar producten. 

Beweeg meer

Eigenlijk is het heel simpel. Door meer te bewegen zul je natuurlijk gaan afvallen. Sport dan ook minimaal een paar keer week. Alle calorieën die tijdens deze uurtjes verbrandt zullen niet opgeslagen worden als vet. Door vaker te sporten zul je dan ook een stuk eenvoudiger kunnen afvallen, wat al helemaal het geval is als je maar een paar kilo wilt kwijtraken. Bewegen is bovendien goed voor je figuur, ook niet onbelangrijk natuurlijk. 

Vermijd suiker

Suiker is rommel. Het is totaal niet goed voor je lichaam en je zult er onder andere dik van worden. Als je doorgaat met het innemen van suikers dan zul je zeker niet snel afvallen. Het geraffineerde suiker moet je dan ook beslist vermijden tijdens je dieet. Dit betekent niet dat je helemaal geen lekkere dingen meer mag eten en drinken. Koffie mag bijvoorbeeld nog gewoon, maar wel zonder suiker. Chocolade kan ook nog prima, alleen als het 70 procent plus chocolade is tenminste. 

Gerelateerde artikelen