Wendy van Dijk en Nicolette van Dam schrijven Sinterklaasboek

0

Kinderboekendebuut met sinterklaasboek voor Wendy en Nicolette

Wendy van Dijk en Nicolette van Dam zijn de laatste twee schrijvers van de boeken van de 16e editie van het sinterklaasboek. Met Wendy, Nicolette en zoals eerder al bekendgemaakt Rafael van der Vaart is het schrijverstrio van dit jaar compleet. De sinterklaasboeken die de drie in opdracht van Unilever hebben geschreven, zullen gratis te verkrijgen zijn bij aankoop van geselecteerde artikelen van Unilever bij de supermarkten van de winkelformules Plus, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Er zijn hun al vele grote namen voorgegaan maar Wendy van Dijk en Nicolette van Dam zijn de volgende BN’ers die een Sinterklaasboek gaan schrijven. Wendy, bekend als presentatrice en actrice en Nicolette als presentatrice, als ambassadrice van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij én eigenaar van Brasserie van Dam. Beiden maken nu hun debuut als kinderboekenschrijfster.

De illustraties in het boek Sint wil een Puppy van Wendy van Dijk zijn gemaakt door Richard Smythe. In 2017 werd zijn prentenboek Watersong opgenomen in de New Yorkse lijst van beste kinderboeken. Robert Scheffner zal de illustraties maken voor het boek Sint gaat de wereld rond van Nicolette van Dam. Scheffner onderscheidt zich in zijn werk als illustrator door het maken van stop-motion-poppen. Die zijn allemaal handgemaakt en bestaan uit verschillende materialen. Het zullen de eerste sinterklaasboeken zijn voor de illustrators.

foto: Instagram

Share.