Martien Meiland Insta

Wijnen

Dat André Hazes senior van een borreltje hield, is geen geheim. Het drankgebruik van haar vader heeft diepe wonden achtergelaten bij zijn dochter. Als kind heeft Roxeanne Hazes meegemaakt wat drank met een mens kan doen en zo’n slecht voorbeeld wil zij niet zijn voor haar zoon Fender. ”Ik heb er nog steeds moeite mee om te drinken als mijn kind thuis is, ook al is het maar één wijntje.” Toch is er reden om de champagne te ontkurken, want Rox heeft een prachtig duet uitgebracht. ”Dit lied heeft een plekje in mijn hart.” Het muzikale pareltje is echter niet het enige mooie dat de coronatijd haar heeft opgeleverd. De zangeres is namelijk tot nieuwe inzichten gekomen. Ze heeft het roer omgegooid, er moest wat druk van de ketel. ”Ik doe een stapje terug”, aldus Roxeanne.

Haar collega Dries Roelvink staat juist te trappelen om weer volop aan de slag te gaan. Al heeft hij zich in coronatijd niet verveeld. Dries kon zijn ei namelijk goed kwijt in de keuken. Er schuilt een heuse keukenprins in de zanger. Hij is zelfs in gesprek met producenten voor een programma waarin koken de rode draad is. Dries: ”We zoeken nog naar een geschikt format. Wel weet ik al zeker dat ik een kookboek ga uitgeven.” De Bourgondiër
kookt niet alleen graag, ook een goede wijn slaat hij niet af. Als hij uit eten is met Honoria, tikt Dries met gemak vier glazen weg. ”Mijn vrouw zegt dat ik elke week dronken ben”, schatert de Amsterdammer.

Wie er ook niet in spugen, zijn de Meilandjes. En reken maar dat de familie momenteel de glaasjes volschenkt. Hun Franse kasteel is namelijk verkocht aan een Nederlandse familie. Dit is niet alleen fijn nieuws voor Martien en Erica, maar ook voor hun voormalige huishoudster Nadège. De nieuwe kasteelbewoners willen haar namelijk dolgraag in dienst nemen. Nadège was al enige tijd werkeloos, deze baan is dus meer dan welkom. Eind goed, al goed. Vooral voor de Meilandjes, die laten de kassa met de verkoop flink rinkelen. En om dat te vieren zal het druivennat ongetwijfeld weer rijkelijk vloeien.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram