Opening Nieuwe Onderkomen Van Addy Van Den Krommenacke

Willeke van Ammelrooy na zeven jaar terug op het podium

Willeke van Ammelrooy zal dit najaar voor het eerst in zeven jaar weer op het toneel staan. De 77-jarige actrice is te zien in een nieuwe versie van het wereldberoemde stuk The Mousetrap van Agatha Christie. Dat heeft producent Rick Engelkes dinsdag bekendgemaakt.

Van Ammelrooy stond voor het laatst op het toneel in 2014, in het stuk Agnes van God. In The Mousetrap deelt zij het podium met Wilbert Gieske en Frederik Brom. Ook Roos van Erkel, Han Oldigs, Danny Westerweel, Bob Ott en Guusje te Pas zijn in het stuk te zien.

In The Mousetrap is een aantal gasten door de sneeuw opgesloten in hotel Monkswell Manor, dat wordt gerund door een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigadier van de politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar zich daar schuilhoudt. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt.

Nooit verfilmd

The Mousetrap is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld en ging op 25 november 1952 in première. Het door Agatha Christie geschreven hoorspel Three Blind Mice, geschreven voor de 80e verjaardag van Queen Mary, vormde de basis voor dit toneelstuk. The Mousetrap wordt nog overal ter wereld opgevoerd. Dat is ook de reden waarom het spannende verhaal nooit is verfilmd. Schrijfster Agatha Christie heeft namelijk in haar testament laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld.

bron: RTL Boulevard / foto: Brunopress

Gerelateerde artikelen