Youp Van 't Hek

Youp van ’t Hek heeft nog grootse plannen voor hij stopt

Cabaretier Youp van ’t Hek (66) was donderdagavond te gast bij BEAU om te praten over zijn oudejaarsconference, die hij dit jaar voor de tiende maal op rij verzorgd. Ook spraken ze over het leven na de conference, want Youp is van plan om nog één grote show te maken voordat hij er definitief mee stopt.

Over de oudejaarsconference, die de cabaretier al jaren verzorgt, is voor Youp geen twijfel mogelijk. “Ik heb het tien keer gedaan. Ik stop liever twee jaar te vroeg, dan tien minuten te laat”, zegt hij in BEAU. Het lijkt hem een ramp als mensen zeggen: “Dat had ‘ie beter niet meer kunnen doen”, aldus Youp. Hij maakt graag het podium vrij voor een nieuwe generatie grappenmakers, “Pieter Derks, bijvoorbeeld.”

Na de komende oudejaarsconference gaat Youp echter nog niet stoppen: “Ik ga hierna nog één echt hele grote show maken. En dan wil ik proberen om in alle zalen te spelen waar ik ooit gespeeld heb”, legt de cabaretier uit. Daarmee wil Youp dus nog één keer door heel Nederland touren. “Over vier jaar word ik 70. Dat is ook een mooi moment om andere dingen te doen.” De laatste show van de bekende cabaretier zal overigens geen terugblik op zijn carrière worden, stelt hij: “Ik ga niet nog een keer ‘Flappie’ staan zingen. Gewoon een nieuw programma.”

Beeld: ANP