Yves Berendse Insta

Yves Berendse telt af naar Concertgebouwshow met bijzondere opnames

Yves Berendse speelt 2 mei zijn eerste Concertgebouw show. Om te vieren dat het éindelijk zo ver is, telt hij vanaf deze week elke donderdag af met het uitbrengen van een bijzonder nummer wat hij in het Concertgebouw heeft opgenomen. Yves trapt af met een duet met Jim Bakkum met een pianoversie van zijn liedje ‘Dicht Bij Mij.’

Jim Bakkum: “Toen Yves mij vroeg om een duet met hem te zingen, hoefde ik niet lang na te denken. Vorige zomer ontmoetten we elkaar en sindsdien ben ik groot fan van zijn stem. Ik kwam met het idee om een duet te maken van zijn eigen song ‘Dicht Bij Mij’, want daar leent het zich ontzettend goed voor als je het mij vraagt. Ik ben erg blij met het resultaat!”.

Yves: “Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met een nieuwe reeks “Home Sessions” en ik kan met trots zeggen dat we deze reeks een flinke upgrade hebben gegeven. Zo zijn de “Home Sessions” omgedoopt tot de “Home Sessions @ Concertgebouw” met een mooie mix van nummers in het Nederlands maar ook in het Engels. Deze nummers hebben voor mij stuk voor stuk een speciale betekenis en een bijzonder verhaal. Op de samenwerking met Jim ben ik enorm trots, deze piano versie geproduceerd door The Compagnions en opgenomen in het Concertgebouw geeft aan dit nummer wat ik eerder heb uitgebracht in 2019 een heel bijzondere lading”.

Na zijn uitverkochte shows in Tuschinski en Caprera heeft Yves de smaak te pakken gekregen en kan hij met de Concertgebouw show zijn grootste solo show tot nu toe op zijn naam zetten. Het Koninklijk Concertgebouw wordt als een van de belangrijkste Concertgebouwen ter wereld gezien, door de fantastische akoestiek en het historisch interieur. Dat Yves hier nu mag staan is voor hem een droom die uitkomt.

“Het is voor mij heel bijzonder om hier te mogen staan, als kleine jongen ben ik al eens met mijn vader binnen geweest en om dan nu op het podium te staan is natuurlijk fantastisch. Het heeft even op zich laten wachten, maar ik hoop mensen binnenkort een onvergetelijke avond te kunnen bezorgen.” aldus Berendse.

Yves Berendse maakt indruk met zijn huidige single ‘Voorgoed Voorbij.’ Achter het nummer zit een bijzondere lading. Het is namelijk geschreven door Rosetty de Ruiter, voormalig schrijfster en componiste van een aantal bekende Hazes hits (o.a ‘Laat Me Even’ en ‘Want Ik Hou Van Jou’). ‘Voorgoed Voorbij’ is een tijdloze melancholische ballade die gaat over iemand loslaten waar je veel van houdt.

Foto: