Zangeres Mieke zingt vanuit haar hart

Als de Vlaamse vocaliste Mieke Gijs (62) een liedje zingt, zit er vrijwel altijd een diepere betekenis achter. De blondine zingt vanuit haar hart. Juist dat hart is haar verzamelplek voor een hele hoop leuks en naars dat zich daar de afgelopen halve eeuw heeft gevestigd. En geluk en verdriet vormen samen nou eenmaal een grote inspiratiebron voor tekstschrijvers en liedjesmakers.

Belangrijke gebeurtenissen die op Miekes gemoedstoestand van invloed zijn geweest in de afgelopen twintig jaar, hebben zich vertaald in diverse pareltjes die de muziekwereld hebben verrijkt. De geboorte van haar zoon Bart midden jaren ’80, het plotselinge verlies van haar man Hugo in 1995, het overlijden van haar vader in 2007 en de ziekte van Alzheimer waarmee haar moeder momenteel kampt: stuk voor stuk zijn het dingen die een plek hebben ingenomen in Miekes leven. En dus logisch dat ze erover zingt.

“Ik vind het belangrijk om iets te doen met deze ervaringen”, vertelde Mieke aan Party. “Met mijn eerdere single ‘Ik zal er altijd voor je zijn’, wilde ik graag de aandacht vestigen op de ziekte van mijn moeder. Ook voor mijn vader heb ik een lied geschreven. Hij overleed op 15 maart 2007 en ik mis hem nog elke dag. Speciaal voor hem schreef ik ‘De hemel mist nu een engel’.”

Foto: miekesite.be