Zit Ali B. financieel krap?

Ali B maakte zich tijdens het dieptepunt van de coronacrisis in maart behoorlijk veel zorgen over zijn managementbureau Spec, waarmee hij artiesten als Boef vertegenwoordigt. Hij sprak zelfs uit te vrezen voor een faillissement. Niet veel later begon de rapper ineens met zijn ‘leerplatform’ Ikwilgroeien.nl, waar zijn studenten tot wel 2.500 euro per jaar moeten betalen voor advies van het The Voice-jurylid. Zit hij dan zo krap bij kas dat hij dit soort capriolen moet uithalen? Dat valt wel mee.

Ali B wijst erop dat hij nog heel veel tv-werkzaamheden heeft. “Nee, het is niet dat ik geen werk heb als ik dit niet zou doen“, zegt hij in de Volkskrant. “Wat dat betreft zit ik best wel oké. Ik heb alleen al heel veel televisiewerk.”

Tegenwoordig werkt Ali zowel voor RTL als SBS. “Ik zit in de jury van The Voice, The Voice Kids, We Want More, Holland’s Got Talent. Meestal doet een mens één van die dingen, dus ik ben superovergezegend.”

Het tv-landschap wordt door Ali gedomineerd. “Ik was op een gegeven moment op drie concurrerende zenders tegelijk op primetime te zien (naast The Voice Kids en We Want More ook in Op Volle Toeren op NPO1, red.).”

Hoewel artiesten nu nauwelijks kunnen optreden, gaat het werk voor SPEC nog wel door. “Met de tv-documentaire en het album van Boef hebben we in coronatijd alle records verbroken. Kortom, om werk zit ik niet verlegen.

bron: Mediacourant