Beau van Erven Dorens

Zó redde Beau van Erven Dorens zijn huwelijk

Eerder dit jaar memoreerde Beau van Erven Dorens op Instagram over zijn samenzijn met Selly Vermeijden. Met deze geweldige vrouw, zoals hij haar omschrijft, stapte Beau twintig jaar geleden in het huwelijksbootje. Hoewel de twee nog altijd stapelgek zijn op elkaar, heeft zijn vrouw ooit gedreigd bij hem weg te gaan.

Bij Beau is het nooit saai. Als jonge student, zette Beau zijn leven op het spel door de meest vreemde en gevaarlijke dingen te doen uit ’opschepperij, bravoure en dronkenschap’. Naarmate hij ouder werd, was zijn motief onrust. ‘Iets in mij wil altijd uitbreken’, vertelt hij op YouTube in gesprek met Kaj Gorgels. Het tv-programma ’De Wereld Van Beau’, dat hij ongeveer tien jaar geleden voor SBS6 maakte, kwam daardoor als geroepen. Beau kon er allerlei grenzen door verleggen. Bijvoorbeeld door in Maleisië tien dagen te overleven op een onbewoond eiland.

Nog een stap verder

Zijn gevaarlijkste uitdagingen, tot nu, onderging Beau drie jaar geleden in ’Beaufort’, dat op RTL 4 te zien was. De zelfopgelegde opdracht die hij met de wetenschap van nu het stomst vindt, is in zijn eentje van IJmuiden naar het Engelse Lowestoft varen. ”Met een zeilboot, terwijl ik dat nog nooit had gedaan.” Beau besloot geen gebruik van een cameraploeg te maken en het allemaal alleen te doen. Na een bijna aanvaring met een levensgroot vrachtschip, moest Beau vier uur voor het bereiken van de eindbestemming concluderen dat hij geen benzine meer had. Na 42 uur varen, in plaats van de gebruikelijke 21 uur, zag Beau tot zijn opluchting dat zijn mobiele telefoon weer bereik had. De eerste persoon die hij drie kilometer voor de kust meteen belde, was zijn vrouw.

Meer dood dan levend

Beau sommeerde haar om drie uur ’s nachts het nummer van de Engelse kustwacht op te zoeken, zodat hij om hulp kon vragen. ”Ik was eigenlijk meer dood dan levend.” Na Beaus belletje, was voor de liefde van zijn leven de maat vol. Selly waarschuwde Beau. Nog een zo’n streek en hun huwelijk was voorbij! Beau: ”Ze zei van: dan ga ik van je af en gaat alles naar de knoppen.” Door Selly plechtig te beloven geen rare fratsen meer uit te halen, redde Beau zijn huwelijk.

Gerelateerde artikelen