De dramavakantie van Jack van Gelder

Sommigen zijn hun zomervakantie alvast aan het plannen en dat doet ons denken aan een sterk verhaal dat Jack van Gelder ons eens vertelde. Een reis die nimmer meer uit zijn geheugen zal verdwijnen, was een trip die hij maakte toen hij pas was getrouwd met zijn Marja.

De sportpresentator, die ons normaal gesproken bijpraat over alle ins en outs betreffende het betaalde voetbal, weidde uit over zijn dramavakantie: “We hadden een hotel geboekt in Portugal en het zag er op de plaatjes schitterend uit. Maar hoe ze dat water ooit in een zwembad hebben gekregen dat nog volledig in aanbouw was, is me nog altijd een groot raadsel. Photoshoppen bestond toen nog niet en op de foto’s was toch echt een juweel van een zwembad te zien bij ons hotel. Toen we echter aankwamen, zagen we alleen een bouwput waar men met het zwembad bezig was.”

Jack kan zich de volslagen verbazing van hem en zijn vrouw nog levendig voor de geest halen. De sympathieke Amsterdammer vertelde ons: “We kwamen aan en hadden al vrij snel zin om bij het zwembad te gaan liggen. We liepen onze hotelkamer uit, stapten naar buiten en onze mond viel open. Er was daar dus helemaal niks. Lekker dan! Het zwembad was gewoon nog niet klaar. Maar ik had de brochure bij me en toonde de foto aan het personeel daar. Dat vergeet ik van mijn leven niet meer! We hebben meteen een ander hotel genomen. Zeker als je nog jong bent, speelt geld een grote rol tijdens zo’n vakantie. Onder geen beding wilden we daar blijven zitten.”