Shampoo

3 interessante feitjes over shampoo

We gebruiken allemaal shampoo, maar hoeveel weten we er eigenlijk van? We weten vaak allemaal wel dat shampoo bedoeld is om ons haar te reinigen en te voeden, zodat het gezond blijft en er op zijn best uitziet. En het verwijdert natuurlijk vuil en olie wat ons haar dof en vettig kan maken. Maar wist je dat er nog meer leuke feitjes over shampoo zijn? In dit artikel vertellen we je graag drie interessante fun facts!

Shampoo als reinigingsmiddel 

Shampoo bestaat al eeuwen. Het oorspronkelijke recept voor shampoo stamt uit de 18e eeuw in India en werd gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, oliën en extracten. Het werd gebruikt als reinigingsmiddel en het was eigenlijk heel effectief! Het werkte zelfs beter dan zeep om vuil en vet uit het haar te verwijderen. Pas in het begin van de 20e eeuw werd de moderne versie van shampoo ontwikkeld zoals we die nu kennen. En wist je dat er nu zelfs speciale varianten shampoo, zoals Revita shampoo, op de markt zijn? Deze shampoo gaat (vroegtijdig) haarverlies tegen en stimuleert tegelijkertijd ook bestaande haargroei. Ook Spectral DNC-N is zo’n bijzonder haargroeimiddel! 

Shampoo als vlekkenverwijderaar

Het blijkt dat shampoo niet alleen goed is om je haar schoon te maken – het kan ook gebruikt worden om kleding schoon te maken. Geloof het of niet, maar shampoo kan zelfs helpen om moeilijke vlekken uit stoffen te verwijderen als je het op de juiste manier gebruikt. Je hoeft alleen maar wat van het product direct op de vlek aan te brengen en met een doek of borstel zachtjes in ronddraaiende bewegingen te wrijven tot de vlek is verwijderd.

Shampoo voor hoofdluis 

Hoofdluis is een van de meest voorkomende problemen waar kinderen (en volwassenen) tegenwoordig mee te maken hebben. Wist je dat bepaalde soorten shampoos kunnen helpen hoofdluis te behandelen? Dat komt omdat shampoos actieve ingrediënten bevatten zoals pyrethrum-extract dat luizen snel en effectief kan doden als het rechtstreeks op de aangetaste plekken op de hoofdhuid wordt aangebracht. Dit maakt ze tot een ideale oplossing voor de behandeling van hoofdluis zonder toevlucht te hoeven nemen tot chemische behandelingen zoals sprays of lotions.

Wie wist dat er zoveel interessante feiten konden zijn over zoiets alledaags als shampoo? Naast dat sommige shampoos zorgen voor sterkere en dikkere haargroei, zijn ze ook nog eens nuttig als vlekkenverwijderaar én voor hoofdluis. En na het gebruik van een goede shampoo voelen onze lokken natuurlijk zijdezacht en ruiken ze heerlijk!