Schermopname (350)

5 tips voor het uitbesteden van de verbouwing van jouw woning

Bij het verbouwen van je woning kun je heel veel kanten op. Je kunt immers op veel manieren je woning naar wens aanpassen. Voordat je met de verbouwing kunt starten, moet je daarom goed over je wensen nadenken.

Een ander punt van aandacht is de uitvoering van de verbouwing. Ga je helemaal zelf de handen uit de mouwen steken? Of kies je toch voor het inschakelen van specialisten, zoals een dakdekker? Om meerdere redenen is het aan te raden om verbouwing van jouw woning uit te besteden.

Spreekt dat je ook het meeste aan? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande vijf tips op te volgen. Met deze tips besteed je de verbouwing op de best mogelijke manier uit.

Tip 1: ga tijdig op zoek naar goede vakmensen

Heb je de wens om over een maand te starten met je verbouwing? Dan ben je eigenlijk al te laat met het inschakelen van goede vakmensen. Het advies is om dit minimaal een half jaar van tevoren te doen.

Waarom? Dit heeft te maken met de grote vraag naar goede vakmensen. Er is véél meer vraag naar goede vakmensen dan dat er aanbod is. De vakmensen hebben hierdoor niet aan werk te klagen. Kom daarom tijdig in actie om de juiste vakmensen in te schakelen voor je verbouwing.

Tip 2: vraag meerdere offertes op

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goed aannemersbedrijf? Vraag dan vooral bij meerdere bedrijven een offerte op. Je kunt deze offertes vervolgens naast elkaar leggen en de knoop voor jezelf doorhakken. Je krijgt bovendien, met meerdere offertes, beter inzicht in de opbouw van de kosten.

Tip 3: kies voor vakmensen uit de buurt

Je doet er verstandig aan om alleen met vakmensen uit de buurt in zee te gaan. Deze vakmensen hebben veel verstand van lokale zaken en eventuele aandachtspunten. Ook geniet je bij vakmensen uit de buurt van lagere kosten. Dit komt vooral doordat deze vakmensen geen al te forse reiskosten hoeven te rekenen. Ze hoeven immers weinig tot niet te reizen naar je woning. 

Tip 4: vertrouw op vakmensen

Heb je de beste vakmensen bij je uit de buurt gevonden? Dan is het voor jou tijd om achterover te leunen. Je kunt bij de beste vakmensen namelijk volledig op hun kennis, ervaring en kunde vertrouwen. Ga je vooral niet met zaken bemoeien. Dit wekt alleen maar irritatie op en vertraagt het proces. Vertrouw simpelweg blind op de juiste vakmensen.

Tip 5: zorg voor een goede planning

Wil je je verbouwing zo soepel mogelijk laten verlopen? Zorg dan voor een goede planning. Schakel tijdig de juiste vakmensen in, huur een container en bestel tijdig alle benodigde materialen en producten. Voor dat laatste kunnen de juiste vakmensen overigens ook een hoop werk uit handen nemen.