Ria Valk Adj (14)

80 is prachtig

Wie Imca Marina op de kast wil jagen, moet van goeden huize komen. Maar ook de altijd goedlachse zangeres heeft haar grens. Begin namelijk niet met haar over leeftijd, want dan wordt ze plots fel. Imca vindt dat er voor jong en oud een plekje in de showbizz is. De zangeres legt uit: ”Ik wil geen discriminatie op leeftijd. Wat maakt het nou uit hoe oud je bent? Zolang de stem nog goed is en je kunt het opbrengen, dan kun je toch gewoon doorgaan?” Imca is 81 jaar, bruist van de levenslust en barst nog van de toekomstplannen.

Ze scheelt slechts een jaar met Klaas Wilting, maar ook de tachtigjarige oud-politiewoordvoerder staat nog volop in het leven. Klaas is al bijna 55 jaar samen met zijn vrouw Gerda. Samen hebben ze veel meegemaakt. In zijn jonge jaren, toen hij nog actief was bij de politie, zag hij in onze hoofdstad veel schokkend leed. Bedreigingen, ontvoeringen, liquidaties en andere ellende. ”Wat ik heb meegemaakt, durf ik best te zeggen, er is niet een politieman die dat allemaal heeft meegemaakt.” Zijn vrouw en kinderen waren ook in die tijd een grote steun voor Klaas. Zij vingen hem op als hij het soms moeilijk had. Klaas vertelt deze week alles over zijn roerige tijd bij de politie.


Ook Ria Valk nam de tijd om uitgebreid met Party te spreken. Vol enthousiasme doet Ria haar verhaal over de recente trip naar de sneeuw die ze maakte met haar vriend Hans. Op haar 39e kwam Ria voor het eerst in Oostenrijk. ”Ik kon vrij goed skiën en daarna heerlijk aan de glühwein.” Met haar geliefde Hans heeft ze ook nu weer genoten van de wintersport. De glühwein smaakt nog steeds, maar op de lange latten staan, is er niet meer bij. ”Skiën durf ik nu niet meer. Ik ben 82!”, schatert Ria.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: AJDJ