Boerenkool stamppot, net even anders
We zitten middenin de periode voor échte winterse gerechten. Wij delen graag onze favoriete oer-Hollandse recepten met u. Recepten met veelal bekende ingrediënten, maar dan net even anders. Vandaag: stamppot boerenkool.
Nodig voor 2 personen:
– 150 gram boerenkool
– 400 gram kruimige aardappels (geschild)
– 100-125 gram spekreepjes
– 1 rookworst
– 1 paprika
– 2 bosuien
– scheutje melk
– peper
- Vul een pan met water en kook de boerenkool met de aardappels circa 20 minuten (evt. met de rookworst).
- Ondertussen snijdt u de paprika en bosuien in stukjes en bakt u de spekreepjes krokant.
- Als de aardappels en boerenkool gekookt zijn, voegt u de melk en zwarte peper toe en stampen maar.
- Voeg vervolgens ook de paprika, spekreepjes en bosui toe en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en… smullen maar!