Bridget Maasland

Datalek bij maaltijdbezorger: gegevens BN-ers op straat

Het datalek bij maaltijdbezorger Foodora dat vandaag in het nieuws is gekomen, treft ook een aantal BN’ers: hun afleveradressen, telefoonnummers en afleveringopmerkingen liggen op straat. Eén van hen is Bridget Maasland. Zij reageerde vanavond gelaten op het nieuws in RTL Boulevard. Toen presentator Luuk Ikink haar vroeg of ze zich zorgen maakte, antwoordde ze ontkennend. Baalt ze dan niet dat haar adres en 06 openbaar zijn? “Die had iedereen al, hoor.”

Een andere getroffen tv-ster is Merel Westrik. Ook zij reageert gelaten. “Ik begrijp dat het om gegevens gaat van een aantal jaar geleden. Ik ben inmiddels flink wat adressen en wachtwoorden verder en ik kook inmiddels ook vaker zelf.” Andere sterren die getroffen zijn, zijn onder anderen Demy de Zeeuw, Ewout Genemans, Martin Garrix en Femke Halsema.

Hoewel Foodora niet meer actief is in ons land, is het Duitse moederbedrijf Delivery Hero toch met een onderzoek gestart. “We werken nauw samen met onze beveiligings- en privacyteams en de lokale autoriteiten om de oorzaak van dit lek te vinden”, klinkt het.

bron: Mediacourant / foto: Instagram