Placeholder

Koningsdag: maak een oranje kippetje!

Hoe kipt Nederland? Hieronder een smakelijk recept voor wie aanstaande maandag 27 april op Koningsdag helemaal in het thema wil blijven!

Kipfilet met oranje accent (4 personen)

Ingrediënten: 4 kipfilets; zout; peper; paprikapoeder (edelzoet); 2 el olie; 12 zongedroogde tomaatjes; 2 tl gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden; 1 oranje paprika in blokjes; 2 dl witte Italiaanse wijn; 200 ml crème fraîche en 4 el pijnboompitten.

Bereiding:

– Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder.

– Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin.

– Voeg de tomaatjes, de oregano, de paprika en de wijn toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

– Neem de kip even uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Roer de aanbaksels in de pan los met crème fraîche.

– Verwarm de kip nog even in de saus. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

– Dien de kip op met gekookte pasta en een groene salade en garneer met de pijnboompitjes.

Meer weten over kip? Zie www.hoekiptnederland.nl