maik-de-boer

Maik de Boer was zaaddonor

In 2013 doorbrak Maik de Boer als BN’er een taboe door te onthullen dat hij zaaddonor is. Tien jaar later is hij daarmee opgehouden. Maik legt uit:
”Vandaag de dag mag je binnen een bepaalde straal van kilometers volgens mij maar 25 keer zaaddonor zijn. De wetten zijn ook dusdanig veranderd dat die kinderen allemaal recht hebben om je op te zoeken. Nou, ik moet er toch niet aan denken dat ik op een gegeven moment mijn verjaardag vier en daar met zeshonderd kinderen sta, haha. Dat is toch niet te doen? Dan heb je toch helemaal geen overzicht meer?”

Maik de Boer staat open voor ontmoeting kinderen

Maik weet niet hoeveel kinderen er in Nederland rondlopen waar hij de vader van is. ”Nee, ik heb geen idee. Ik denk dat sommigen op hun vijftiende, zestiende zoiets hebben: wie is nou uiteindelijk mijn biologische vader? Weer anderen hebben er helemaal geen behoefte aan. Die hebben een hartstikke fijn gezin, dat heel vaak uit twee mama’s bestaat. Zelf ben ik er niet zo mee bezig. Als het komt, komt het en zijn ze van harte welkom. Als het niet komt, is dat ook prima.”