Mark Rutte Bij Vandaag Inside

Talpa legt René van der Gijp boete op vanwege afwezigheid: ‘Wordt er moe van’

Slecht nieuws voor René van der Gijp (63): hij heeft een boete van 1500 euro gekregen omdat hij onlangs niet aanwezig was bij het programma ‘Vandaag Inside Oranje’. Dat vertelt hij in de podcast ‘KieftJansenEgmondGijp’.

René meldt dat dit bedrag ‘wordt ingehouden op mijn salaris’. Hij vindt dat de boete ‘helemaal nergens over gaat’. “Je wordt er weleens een beetje moe van allemaal. De tv-wereld is leuk, maar je moet er niet over nadenken, want dat schiet niet op.”

Lees ook: René van der Gijp neemt afscheid van hele goede vriendin

Het is niet duidelijk of de boete geldt voor één of twee gemiste uitzendingen. Dit is namelijk niet de eerste keer dat René afwezig is geweest. Hij ontbrak onlangs twee keer in Vandaag Inside Oranje. De eerste keer was vanwege de verjaardag van zijn zoon Nicky, de tweede keer vanwege zijn afstudeerverplichtingen. De voetbalanalist besloot voor beide dagen een vrije dag op te nemen. Tijdens zijn afwezigheid werd hij vervangen door Rutger Castricum en later door Job Knoester.

Het is ook onbekend of Talpa eerder boetes heeft opgelegd aan René of andere analisten. Talpa is tot op heden niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk ook: René van der Gijp en Johan Derksen vertellen heerlijke anekdotes in laatste aflevering Vandaag Inside Oranje:

Lees ook: René van der Gijp wordt door kledingstijl nooit herkend op straat

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: ANP