Hanny Ton Wim Veerkamp 130122 Ajdj (29)

De Veerkampjes zijn kritisch op huidige tv-aanbod: ‘We hebben het allemaal wel gezien’

Van 2004 tot 2006 waren ze vrijwel dagelijks op tv als ‘De Veerkampjes’, met als stralend middelpunt Nel Veerkamp, de moeder van Hanny Veerkamp. Nel overleed helaas in 2010, dus een terugkeer op de buis zien Ton en Hanny niet zitten. Als Party vraagt waar ze zélf graag naar kijken op televisie, doen ze een kritisch boekje open over het huidige programma-aanbod.

Hanny: “Ik kijk alles. Vooral realitysoaps, dat zal jullie niks verbazen. Maar ook bijvoorbeeld het trouwprogramma ‘Married at First Sight’ met Carlo Boszhard, daar ben ik dol op. Al blijven er maar weinig stellen echt bij elkaar na het trouwen, dat is wel jammer.”

Ton: “De televisie gaat hier standaard aan op RTL4 of SBS6. Zelf kijk ik graag sport, vooraf voetbal.”

Hanny: “Daar hebben we weleens meningsverschillen over, maar dan ga ik gewoon naar beneden, daar hebben we ook een grote televisie.”

Ton: “Of ik ga gewoon hier naast voetballen kijken.”

Hanny: “Vroeger was het alleen Ajax wat Ton keek, tegenwoordig kijkt hij alles. Ook buitenlands voetbal en weet ik veel.”

Ton: “Ik ben ook een beetje klaar met al die zangprogramma’s, talentenjachten, verbouwings- en klustelevisie maar ook datingprogramma’s. Het is allemaal hetzelfde. Ik heb het nou wel een keer gezien allemaal. Het duurt me ook te lang. En met die datingprogramma’s is de uitslag ook vaak hetzelfde, want negen van de tien keer wordt het niks.”

Hanny: Kees Tol deed het in het begin wel leuk met dat programma dat je weer verliefd op je eigen huis wordt, maar na zoveel afleveringen heb ik dat ook wel gezien. Daar kijken we nu ook al tien jaar tegenaan, uiteindelijk is het toch weer allemaal hetzelfde.”

Foto: Andries Jelle de Jong