René Karst Okt21 Ajdj (42)

René Karst brengt eerste Duitstalige single uit

René Karst, de sympathieke Nederlandse hitgarant met zijn kenmerkende groene bril, lanceert in 2024 zijn eerste Duitstalige single: “Hallo Hallo (Das ist mir scheißegal)”. Dit is de vertaling van zijn Nederlandse hit “Dat interesseert me echt geen ene reet”, die inmiddels goed is voor 10 miljoen streams. Deze vrolijke meezinger tovert gegarandeerd een lach op het gezicht en zorgt voor een goede dag. Met de boodschap “Laat je niet gek maken en doe je eigen ding” is het de perfecte feelgood-hit.

René Karst viert dit jaar zijn 45-jarige jubileum in de muziek. Hij begon als tiener samen met zijn moeder in het Duo Karst, bracht maar liefst 25 albums uit en schakelde later over op feestpop – muziek die geliefd is op feestjes en evenementen. Zijn grootste successen, zoals “Supergave tijd”, “Op de tafel dansen” en “Liever Te Dik In De Kist”, hebben samen meer dan 100 miljoen streams verzameld.

Nu richt hij zich ook op Duitsland. Zijn hit “Dat interesseert me echt geen ene reet” is door Julian Grabmayer vertaald en verschijnt op 20 september 2024 als “Hallo Hallo (Das ist mir scheißegal)”. Het origineel werd op TikTok een sensatie, met meer dan 10.000 video’s en miljoenen streams. Producent Ralf “Ralle” Rudnik werkte mee aan deze Duitstalige versie.

René Karst heeft al laten zien populair te zijn in Duitsland, met artiesten zoals Mickie Krause die zijn nummers coveren. Fans kunnen zich verheugen op nog meer feestknallers van deze succesvolle artiest.

Foto: Andries Jelle de Jong