Henny Huisman Museum 180322 Ajdj (10)

Henny Huisman: ‘Mijn vrouw was mijn mantelzorger’

In eerste instantie had Henny Huisman niet door hoe ernstig het was toen hij tijdens een boksles een ’krak’ hoorde aan een van zijn voeten. De voormalig presentator van onder andere de ’Soundmixshow’ en de ’Surpriseshow’ bleef wekenlang zijn voet belasten, zelfs tijdens het uitlaten van de hond. Pas na aandringen van zijn vrouw Lia ging Henny uiteindelijk naar de huisarts, daar bleek dat hij al die tijd met een gebroken voet had rondgelopen en opnieuw moest leren lopen.

Henny, hoe gaat het nu met u?
”Sinds twee weken ben ik langzaam weer aan het lopen. Op aangepaste schoenen. Fysiotherapeut, rolstoelen, scootmobiels, ik heb ze allemaal gehad. Ik ben daar bijna drieënhalve maand mee bezig geweest. En ik heb geluk, ik ben er weer.”


Voelt het echt zo voor u dat u er weer bent?
”Absoluut, ja. Het is heel vervelend als je artiest bent en mensen meewarig naar je kijken. Zo van: goh, die jongen… Ik wil dat niet. Ik wil de geschiedenis ingaan als een goede loper, een goede prater.”


Bent u voorzichtiger geworden?
”Ik denk dat ik dat wel moet zijn, ja. Maar je bent zo weer druk bezig dat je er geen erg in hebt. Je vergeet het heel snel weer.”


Was uw vrouw Lia uw mantelzorger?
”Dat kun je wel zeggen. Echte liefde is dat. Lia heeft mij verzorgd en vertroeteld, en mij ook af en toe een schop gegeven.”

Foto: AJDJ