Mariska Bauer

Dít ontbijt is een succes bij de familie Bauer, deelt Mariska

Mariska Bauer deelt vaker recepten, maar dit ontbijtje spreekt wel heel erg aan. Ook haar gezin wordt “heel erg blij” wanneer ze dit maakt: cruffins.

Een heerlijk ontbijt voor het weekend, zeker met een glas jus d’orange erbij, aldus Mariska Bauer. Een kop koffie mag ook. Ze vindt het zelf al heel lekker en makkelijk om te maken, maar heeft nog één extra reden voor dit ontbijt: “Het hele gezin blij aan tafel”. Dat gezin wordt binnenkort nog groter, want Frans en Mariska worden opa en oma!

Hoe maak je de bauer-cruffins?

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cupcakeblik of enkele muffinvormpjes in. Snijd de rol croissantdeeg in stukken en klop twee eieren los. Meng de eieren door het deeg tot een samenhangend geheel ontstaat. Voor de hartige cruffins kun je stukjes ham en wat kaas naar keuze door het deeg mengen, terwijl je voor de zoete variant in plaats daarvan chocoladedruppels toevoegt. Schep het mengsel vervolgens in de vormpjes. Als je de zoete cruffins maakt, bestrijk dan de bovenkant met een beetje losgeklopt ei voor een glanzend resultaat. Bak de cruffins ongeveer dertien tot vijftien minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Lees ook: Frans Bauer emotioneel over zijn ouders in Casa di Beau

Liever zien? Bekijk hier hoe Mariska Bauer de cruffins maakt:

@mariska.bauer 🍴 Maris, wat eten wij vandaag? Cruffin 🥐🧁 Ik weet wat jij morgenochtend gaat eten 😏 Half croissant, half muffin — en helemaal weekendgeluk. Super makkelijk, super lekker, en het hele gezin blij aan tafel 💛 ⸻ Ingrediënten: – 1 rol croissantdeeg (grote) – 2 eieren – Plakjes ham – Kaas naar keuze – Chocoladedruppels ⸻ Bereiding: 1. Snijd het croissantdeeg in stukken. 2. Klop 2 eieren los en meng door het deeg. 3. Voor de hartige cruffins: voeg stukjes ham en kaas toe. 4. Voor de zoete variant: roer de chocoladedruppels door het deeg. 5. Schep alles in een ingevet cupcakeblik of muffinvormpjes. 6. Bestrijk de bovenkant met een beetje ei (alleen bij de zoete versie). 7. Bak 13/15 minuten op 200°C — tot ze goudbruin zijn. ✨ ⸻ Serveer met een glas sinaasappelsap, een mok koffie ☕️ en een vleugje weekendrust in je badjas. 💛 #cruffin #weekendgeluk #ontbijtidee #ontbijtinspiratie #kokenmetliefde ♬ Little Things – Adrián Berenguer

FOTO: ANP

Uit andere media


Evelien Berkemeijer

Evelien is online redacteur voor Weekend en Party en heeft haar telefoon vastgeplakt aan haar hand. Wanneer ze opkijkt van sociale media, dan meestal naar haar poes Pluis (die een eigen Tiktok heeft).

Meer van Evelien