Danny De Munk Ajdj 260921 (7)

Aangeslagen Danny de Munk barst in tranen uit in rechtbank

Danny de Munk (52) deed donderdag in de rechtbank in tranen zijn verhaal, nadat hij is aangeklaagd wegens een vermeende verkrachting van een vrouw. Danny zegt onder andere dat zijn gezin na alle ophef in de media “meer dan afschuwelijke verwensingen” heeft ontvangen.

“Ik ben nogal emotioneel”, begon De Munk zijn verhaal in de rechtbank. De artiest zei eraan “gewend” te zijn om in de spotlights te staan. “Maar nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten.” De Munk benadrukte dat “elk verhaal twee kanten heeft”. Ook zei hij dat de media-aandacht die er sinds de beschuldiging van verkrachting op hem is gevestigd “een aanslag op zijn gezin en carrière” is. “Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt.”

Volgens De Munk is hij vijftien jaar geleden in een val gelopen en zijn er geluidsopnames van hem gemaakt op een telefoon. “Een valse beschuldiging is zo geuit en krijgt pijlsnel voet aan de grond via juicekanalen. Het lijkt het ultieme wapen om iemand kapot te maken. Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?”, vroeg De Munk zich af, terwijl hij hoorbaar emotioneel was. Volgens zijn advocaten is de agenda van De Munk in 2023 helemaal leeg, omdat partijen niet meer met hem zouden willen werken door de beschuldiging aan zijn adres. “Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen”, aldus advocaat Annemiek van Spanje. “Ik zal vechten als een leeuw”, besloot De Munk zijn emotionele betoog.

Aangifte van verkrachting

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk ontkent de beschuldigingen van de vrouw.

Bron: Shownieuws / foto: Andries Jelle de Jong