Wieteke Van Dort 09022023 Ajdj (6)

Actrice en zangeres Wieteke van Dort ernstig ziek

Wieteke van Dort is ernstig ziek. De 81-jarige zangeres en actrice heeft uitgezaaide kanker, meldt haar management woensdagavond (zie video).

“Als gevolg van haar ziekte heeft Wieteke van Dort al haar werkzaamheden neergelegd. Zij wil de komende tijd in rust doorbrengen met haar familie en vrienden.”

Privé, die de secretaresse van de actrice sprak, schrijft dat Wieteke aanvankelijk dacht dat het ging om de griep. Een eerste onderzoek in het ziekenhuis wees niets uit, vertelde haar secretaresse. De actrice zou de dag voor Pinksteren met spoed opgenomen zijn in het ziekenhuis HMC Westeinde in Den Haag.

“Ze at al een tijdje niet goed en plotseling kreeg ze problemen met haar spraak. Ze kwam niet goed meer uit haar woorden. We dachten meteen aan hartproblemen of een hersenbloeding”, aldus haar secretaresse. De uitslag van de scan “was dramatisch”. “Er werden tumoren in haar lever gevonden met uitzaaiingen naar haar longen en hersenen.”

Desondanks blijft ze positief. “Wieteke is heel laconiek onder deze omstandigheden. Ze weet hoe ze eraan toe is, maar zoals altijd blijft ze positief. De kans op een wonder sluit ze niet uit. Ze is enorm spiritueel, en dat helpt haar nu om zich in deze moeilijke en onzekere tijd staande te houden.”

Bron: Shownieuws / Video: Talpa / Foto: AJDJ