glennis-grace

Afrojack, Glennis Grace en Wulf treden in voetsporen Madonna

Afrojack (33), Glennis Grace (42) en Wulf (34) zullen tijdens het Eurovisie Songfestival hun muzikale krachten bundelen. Zij zullen namelijk, net als Madonna (62) dat in 2019 deed, de intervalact gaan verzorgen. Het is aan hen om de valse performance van de Queen of Pop te overstijgen.

Tijdens de pauze van de finale van het Eurovisie Songfestival zullen deze drie artiesten hun muzikale talent ten gehore brengen aan zo’n 200 miljoen kijkers. En dat bevalt zanger Wulf wel: “Ik wil zoveel mogelijk mensen betrekken binnen mijn muziek”. Eerder stond de zanger al samen met dj Afrojack op de Erasmusbrug in Rotterdam – dé stad waar het Eurovisie Songfestival dit jaar plaats zal gaan vinden – en dat beviel hem goed: “Die hele set-up was al… Het licht, het orkest, allemaal op die brug. Ik liep naar Afrojack toe en dan heb je wel even zo’n momentje van “Yes man, vet dat we dit mogen doen”.”

De plannen voor het Songfestival worden dan ook nu al gemaakt. “We gaan wel mooie dingen maken, denk ik,” aldus Wulf. “We gaan binnenkort een keertje schrijven.” Ook Glennis is al druk met de voorbereidingen, want zij voelt toch al wel zenuwen. In een interview met RTL Boulevard heeft ze laten weten dat ze de druk voelt om de performance van Madonna te overstijgen, want ze moet ervoor zorgen dat die in positieve zin wordt vergeten. En dat vindt ze ontzettend spannend: “Ik ga denk ik een week niet eten van tevoren, maar ik vind het zo’n eer.”

Dat de Nederlandse artiest centraal staat, daar kiest de organisatie bewust voor. De dance-muziek is de grootste exportmuziek van Nederland en dat willen ze centraal gaan stellen, laat RTL Boulevard weten.

De set van Afrojack en Wulf met het orkest is vooraf opgenomen, maar Glennis zal live schitteren tijdens de pauze. Wel heeft de organisatie laten weten dat het orkest ook live aanwezig zal zijn, al dan niet in Ahoy zelf, en dat zij de pauze-act hebben ingekort. Er zijn namelijk altijd veel klachten geweest van fans dat deze te lang zou duren.

Beeld: ANP, Instagram