Placeholder

Al 60.000 kaarten verkocht voor Nederlandse tournee CATS

Met nog twee weken te gaan tot de Europese première van de Londense West End versie van CATS in Amsterdam viert de musical een nieuwe mijlpaal. De vraag is zo groot dat er inmiddels al meer dan 60.000 kaarten zijn verkocht voor de Nederlandse tournee. Om deze reden besloot producent Frank van Paridon van Proud to Present al eerder om extra voorstellingen toe te voegen in de Kerstvakantie en op beide Kerstdagen. De musical CATS staat vanaf 20 december slechts drie weken in het RAI Theater in Amsterdam, aansluitend is de musical te zien in Rotterdam en rond Pasen in Breda en Groningen.

Op 20 december beleeft CATS de musical de Europese première van de Londense West End versie. Volgende week arriveren de eerste decorstukken van de bekende vuilnisbelt in het RAI Theater in Amsterdam. Het is iets meer dan dertig jaar geleden dat CATS in première in Amsterdam ging met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. Het is de eerste keer sinds 10 jaar dat de klassieker van componist Andrew Loyd Webber in Nederland te zien is.

Het verhaal 

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Engelse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.catsdemusical.nl