Albert Verlinde 21112022 Ajdj (3)

Albert Verlinde: ‘Dat was over de grens!’

Albert Verlinde werd in 2009 afgeluisterd door de verzonnen award ‘Het Gouden Oor’ die door Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink aan hem werd uitgereikt, zogenaamd vanwege zijn verdiensten als ‘RTL Boulevard’-deskundige. Wat hij niet wist, is dat er afluisterapparatuur in de prijs verstopt zat. Wóest werd Albert. In Party zegt hij erover: “Dat was over de grens. En toen kreeg je het meten met twee maten: als je dat als commerciële zender zou doen, dan is het verschrikkelijk. Maar doe je het via de geaccepteerde publieke zender, dan is de algemene reactie: ‘Goed dat ze dit aankaarten.’ Maar er zijn ook gesprekken met mijn ouders opgenomen en bijvoorbeeld Onno zat als gedeputeerde midden in de verkoop van Essent. Dus alles werd meegeluisterd, dat is nogal wat. Bovendien: ik probeer als mens altijd wel correct naar andere mensen toe te zijn. Ook speelde er mee dat ik op dat moment een toneelstuk produceerde met Waldemar Torenstra en zijn partner Sophie Hilbrand vroeg of ik op Radio 1 een uur te gast bij haar wilde zijn. Ik was hartstikke moe en had het heel erg druk, maar ik deed het vanwege de connectie. Tja, en als dat moment dan wordt gebruikt om mij een streek te leveren, dat valt dan verkeerd. Het zakelijke laat ik dan los, ik vind het persoonlijke dan veel erger. Maar gelukkig hebben we het inmiddels allang uitgepraat en een borreltje gedronken. Het is ook al veertien jaar geleden, ik ben geen haatdragend of rancuneus persoon. Je kunt even boos zijn en elkaar even de waarheid vertellen, daarna moet het ook een keer klaar zijn. Zo hou je het leven luchtig.”

Foto: AJDJ