Albert Verlinde 21112022 Ajdj (2klein)

Albert Verlinde: door schade en schande wijs geworden

Van 2001 tot en met eind augustus 2016 was hij de vaste amusementsdeskundige bij ‘RTL Boulevard’  en in 2020 keerde hij terug als expert in ‘Shownieuws’. Sinds augustus 2022 horen we echter niet meer de kritische, humoristische en soms licht vileine visie van Albert Verlinde (61) op het dagelijkse entertainmentnieuws. In Party praat Albert deze week desgevraagd over dat deel van zijn carrière: “Ik deelde alles, maar toen er tegenspoed kwam, realiseerde ik me dat ik wel heel erg publiek bezit was geworden.”

Albert, In de media profileer je je als een uitgesproken persoonlijkheid met het hart op de tong. Is dat overeenkomstig met je karakter? Ben je privé ook altijd zo’n open boek of hou je ook graag dingen voor jezelf?

“Ik denk dat ik inderdaad wel redelijk een open boek ben. Heel lang heb ik ook geroepen dat ik dat fantastisch vond. Dan keek ik naar Amerika en bijvoorbeeld Oprah Winfrey, waar we altijd alles van wisten en meekregen. Zodoende ging het er in mijn beleving een beetje bij horen dat wanneer je dagelijks op tv bent, de mensen weten wie je bent en hoe je leeft. Ik deelde dan ook alles: over mijn ouders, over mijn partner Onno en noem maar op. Maar toen er een beetje tegenspoed kwam, realiseerde ik me dat ik wel heel erg publiek bezit was geworden waardoor iedereen ook heel erg naar je kijkt als het misgaat. Dat is de keerzijde van het bekend zijn. Ik heb daarvan geleerd, vandaar dat ik nu niet meer van de daken schreeuw hoe het precies zit met mijn liefdesleven. Onno en ik hebben het leuk samen, maar de details en onze invulling ervan, die houden we voor onszelf.”

De rest van ons mooie gesprek met Albert staat nu in Party 16!

Foto: AJDJ