Albert Verlinde sluit nieuwe musicals produceren niet uit

Albert Verlinde (60) sluit het produceren van nieuwe musicals niet uit. Aan tafel bij de talkshow Beau bespreekt Verlinde zijn plannen als producent en zijn samenwerking met SBS6.

Wanneer presentator Beau van Erven Dorens aan Verlinde vraagt of hij er aan denkt om ooit nog musicals te maken, sluit hij dat niet uit. “Die kans is er wel”, aldus Verlinde. “Op productievlak begint het te borrelen, ik zeg altijd: ‘ik ben een producent in pauzestand, dus niet in ruste.’ De ideeën borrelen op en die gaan allemaal een la in.”

Eind 2020 vertrok Verlinde als Managing Director bij Stage Entertainment Nederland. Daar gaf hij sinds 2015 leiding, maar hij wilde een nieuwe weg inslaan. Verlinde maakte met Stage Entertainment onder meer de musicals The Bodyguard, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en Lazarus.

Ook vertelt Verlinde over zijn samenwerking met SBS6; hij gaat er nog twee jaar door, maar niet meer op exclusieve basis. “Als een zender met iets komt en dat past niet bij SBS, dan mag ik dat toch doen”, zo vertelt Verlinde. Hij blijft sowieso twee keer per week Shownieuws maken en hij gaat met Talpa praten over nieuwe dingen. Hij vertelde eerder dat zijn exclusieve contract tot de lente van 2021 loopt.

Beeld: ANP