Albert Verlinde 21112022 Ajdj (3)

Albert Verlinde: veertig jaar in het vak!

Als Party tijdens een interview met Albert Verlinde opmerkt dat hij dit jaar veertig jaar in het vak zit, reageert hij verrast. Albert is in 1984 onder toeziend oog van Jos Brink en Frank Sanders de cabaretgroep ‘Boemerang’ begonnen. Dat is dit jaar dus veertig jaar geleden. Reden voor een feestje? Albert zegt ons: “Het stomme is, dat ik me dat helemaal niet heb gerealiseerd. Toevallig begon er vorige week ook iemand over. Maar ik zit dit jaar dus gewoon veertig jaar in het vak. Bovendien ben ik 25 jaar theaterproducent. Dus 2024 is inderdaad echt wel een bijzonder jaar. Ik ga nog nadenken over hoe ik het ga vieren. Toen ik met ‘Boemerang’ begon, kwam ik net van school af. Met een gehuurd busje reden we met een paar mensen door het land om een voorstelling te spelen waar meestal maar zo’n twintig mensen in de zaal zaten. Als ik daar nu op terugkijk, moet ik toch concluderen dat er een hoop gebeurd is in die veertig jaar!”

Foto: AJDJ