Boris Saxe Coburg Gotha Vriendje Amalia 850x0

Alles over de nieuwe liefde van prinses Amalia: BORIS SAXE-COBURG-GOTHA

Dankzij onze collega’s van Royalty Magazine weten we al heel veel over het vriendje van Amalia: BORIS SAXE-COBURG-GOTHA! Hij is een prins, heel kunstzinnig, sociaal en familie-gericht. Toen Boris tien jaar oud was kregen zijn ouders een ernstig auto ongeluk. Als gevolg daarvan belandde zijn vader voor langere tijd in coma. Hij overleed uiteindelijk toen Boris achttien was.

Amalia en Boris ontmoetten elkaar op een bruiloft

De 26-jarige Boris studeerde aan de prestigieuze University of The Arts London. Na zijn studie vertrok Boris naar Madrid. Daar ontmoette hij PRINCES CATHARINA-AMALIA BEATRIX CARMEN VICTORIA, die wij ‘gewoon’ Amalia noemen. Een speciale ontmoeting, want de twee leken het op de bruiloft van de hertogin van Medinaceli die ze samen bezochten wel heel erg naar hun zin te hebben.

Hola Amalia!

Het Spaanse Hola schreef dat Boris en Amalia elkaar al geruime tijd kennen, aangezien de families bevriend zijn. Koningin Máxima en koning Willem Alexander waren zelfs aanwezig bij de begrafenis van Boris’s vader, prins Kardam. Boris verloor zijn vader toen hij achttien jaar oud was. Daarmee werd Boris erfgenaam van de niet meer bestaande troon van Bulgarije.

Boris is prins Saksen-Coburg-Gotha

Hoewel de troon daar is opgeheven, heeft Boris nog altijd veel koninklijk aanzien. Boris is in Madrid geboren als prins Saksen-Coburg-Gotha. De naam Saksen-Coburg-Gotha kwam in 1840 in de Britse koninklijke familie door het huwelijk van koningin Victoria met prins Albert, zoon van Ernst, hertog van Saksen-Coburg & Gotha. Maar het was koning George V die de Duits klinkende titel verving door die van Windsor in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De monarchie in Bulgarije werd weggevaagd in 1946, toen de Volksrepubliek Bulgarije werd opgericht. De tsaar, Simeon II, ging in ballingschap, waarmee een einde kwam aan het koninkrijk Bulgarije en het communistische tijdperk begon. De oprichting van de Volksrepubliek luidde het einde in van een monarchie die sinds de 7e eeuw had bestaan. Een oud geslacht dus waar prins Boris nu nog steeds deel van uitmaakt.

Lid van de Jordaanse koninklijke familie

De moeder van prins Boris is prinses Miriam Ghazi (1963). Ze werd geboren als Miriam Ungría y López en is sieradenontwerper, kunstzinnig als haar zoon dus. Tijdens haar eerste huwelijk droeg ze de titel Prinses van Tarnovo. Door haar eerste huwelijk met Kardam, Prins van Tarnovo, werd ze lid van de Bulgaarse koninklijke familie.

In 2008 kregen Miriam en haar echtgenoot een ernstig auto-ongeluk. Miriam belandde in het ziekenhuis en haar man liep ernstig hersenletsel op, dat hem uiteindelijk in een coma deed belandden vanaf 2010. Hij overleed in 2015. Boris werd dat jaar 18.

Na de dood van haar echtgenoot in 2015 werd haar zoon Prins Boris de beoogde troonopvolger van de opgeheven Bulgaarse troon. Op 3 september 2022 trouwde ze met Prins Ghazi bin Muhammad, een eerste neef van koning Abdullah II bin Al Hussein van Jordanië, en werd zo lid van de Jordaanse koninklijke familie.

Bron: Royalty Online/Beeld: Royalty Online