André Hazes Insta

André Hazes worstelt in nieuwe leefstijl soms met alcohol

André Hazes (26) is sinds het ontstaan van de coronacrisis meer gaan sporten en probeert ook alcohol vaker te laten staan. Maar dit kan soms nog weleens een uitdaging zijn, stelt hij.

“Kort geleden had ik nog een moeilijk moment, toen ik met de jongens een nummer moest spelen voor tv en zij voorafgaand aan de uitzending buiten in de zon een pilsje zaten te drinken,” vertelt hij De Nieuwe Revu. Eerder kwam de zanger ook al in de verleiding, wat ook zo zijn nasleep had: “2,5 maand geleden nog was ik in de studio en dacht ik dat een biertje geen kwaad kon. Ik ben drie weken lang 25 procent van mijn kracht kwijt geweest nadat ik één biertje had gedronken.”

Vanwege het coronavirus trad Hazes bijna niet meer op en kreeg hij dus meer tijd om te sporten. “Sinds het begin van de coronatijd is mijn oom, ooit Nederlands kampioen powerliften, een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen.” Zo helpt hij hem met advies over voeding en trainingen en zorgt hij ervoor dat hij gemotiveerd blijft.

De 26-jarige zanger geeft aan dat hij er graag fitter uit zou willen zien. “Als ik kijk naar de andere artiesten in het vak, dan ziet niemand er echt afgetraind uit.”