Amsterdam 20 Augustus 2017 Rtl Winter Presentatie

Angela de Jong: Linda de Mol totaal geobsedeerd met zichzelf

Er is al langere tijd sprake van een gespannen relatie tussen columnist Angela de Jong en televisiegrootheid Linda de Mol. De laatste maande heeft Linda zich vaker indirect zeer negatief uitgelaten over Angela de Jong. Begin deze week ging daar nog een schepje bovenop: in haar nieuwe televisieserie Five Live gaat wordt een look-a-like van Angela de Jong aan een talkshowtafel doodgeschoten.

Angela de Jong reageert: “Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft ze in het AD.

Ze geloven dat ze God zijn

Linda illustreert volgens Angela op treffende wijze hoe sterren zoals zij zelf ’totaal geobsedeerd’ zijn met zichzelf en een volledig ‘onvermogen tot enige kritische zelfreflectie’ hebben. Ze wijst op de scène waarin Linda’s personage, een tv-ster, over de hei jogt met haar personal trainer en twee beste vriendinnen: haar eindredacteur en visagiste.

Dit is gewoon één op één Linda, aldus Angela. “Veel tv-sterren omringen zich in de loop van hun carrière enkel nog met mensen die ze al jaren kennen en die vanwege hun vaste salaris loyaal zijn tot op het bot. Daarmee raken die BN’ers de voeling met de gewone wereld langzaam kwijt en gaan ze werkelijk geloven dat ze God zijn.”

Bron: AD