Anny Schilder is zestig en springlevend

Ze is bezig aan haar laatste jaar als duo met Jan Keizer, maar Anny Schilder zelf prakkezeert nog niet over stoppen. In de gloednieuwe Party 20 praat ze over zestig zijn, haar zorgen om zoon Juan en de emoties van haar fans. Hieronder vast een voorproefje, het gehele interview treft u aan in de nieuwe editie!

Je hebt in februari de legendarische leeftijd van 60 bereikt. Hoe voel je je?

”Natuurlijk voel ik me nog helemaal geen 60, maar af en toe schrik ik er toch gewoon van. Mijn dochter Anja werd begin mei 37 en ik zei laatst tegen mijn vriendinnen: ’Het lijkt wel vorig jaar, dat ik die leeftijd had.’ Nu ben ik 60, waar zijn die dik 20 jaar nou in godsnaam gebleven? Best wel raar hoor.” Merk je aan je lichaam dat je ouder aan het worden bent? ”Valt mee hoor. Als we een lange rit hebben gemaakt, wordt het iets moeilijker om uit de auto te stappen. Maar soms zie ik anderen van mijn leeftijd en denk ik: oh my god. Dan mag ik niet klagen. Ik doe ook best veel, dat houdt je geestelijk en lichamelijk bij de les.”

Verzorg je je lijf goed?

”Jazeker. Ik loop sowieso elke ochtend acht kilometer met mijn hondje. Qua voeding doe ik geen gekke dingen. Bij het eten drink ik twee wijntjes, ik kan helemaal niet zo goed tegen alcohol. Ik zorg ervoor dat ik op tijd mijn rust krijg. Zo voel ik me fitter en sta ik makkelijker op ’s ochtends. Ook bij het optreden heb ik daar profijt van. Ik pas wel goed op mezelf.”