Anouk Insta

Anouk & Tino Martin: bijzondere samenwerking

Een onverwachte samensmelting tussen twee artiesten. Anouk heeft samen met Tino Martin een single gemaakt. De zangeres wilde eigenlijk geen Nederlandstalige nummers meer maken, maar staat daar bij een “goed nummer” wel voor open.

Het nummer en de samenwerking met de volkszanger zijn “heel wat anders”, geeft Anouk toe in de YouTube-serie Demo’s Beoordelen. “Hij stuurde mij een nummer op en ik dacht: dat is echt wel een goed nummer.”

“Ik vond het ook wel een mooie combinatie: soort transfoob terf (feminist die trans vrouwen niet als echte vrouw accepteert, red.) met een zware alcoholist”, zegt de zangeres lachend over de samenwerking voor het nummer Voor je het weet. “Dat moet gaan spetteren.”

De 48-jarige zangeres kwam recentelijk in opspraak toen ze bij een Instagram-foto van haar menstruatiebloed schreef: “Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel.” Het bericht zou haatdragend zijn naar transgender vrouwen. Martin sprak afgelopen zomer voor het eerst over zijn drankgebruik nadat hij regelmatig in beschonken toestand op het podium verscheen.

Tino Martin Dit Is Het Levenslied (cover)

Anouk geeft in de podcast toe dat een paar aspecten van Voor je het weet “nog niet helemaal daar waren”. “De tekst ‘Voor je het weet’ kwam bijna voor elke zin. Voor je het weet komt dat nummer m’n neus uit, dus daar moest ik iets aan veranderen.” De zangeres is blij dat ze tekstueel “wat puntjes op de i” mocht zetten. “Ik moet het natuurlijk wel mijn mond uitkrijgen.”

De artieste wil nog niet zeggen wanneer de single uitgebracht gaat worden. “We gaan het zien.”

Bron: nu.nl / foto Anouk: Instagram