Anouk van Nes maakte van gezondheidsellende nieuw beroep

Anouk van Nes vertelt aan Party: “Ongeveer zeven jaar geleden kreeg ik ontzettend last van mijn rechterheup. Daarna ook van mijn linker. Ik had zoveel pijn dat ik niet op het toneel kon staan. Het enige wat ik wilde, was knokken om weer terug te komen op het toneel. Dat is gelukt; ik heb twee nieuwe heupen gekregen en kan nu zo’n beetje alles weer wat ik wil. Toch is in de tijd van pijn, operatie, revalidatie en fysiotherapie wel een zaadje geplant, zo van: er is meer. Vroeger was ik altijd al met emoties bezig en als acteur doe je dat ook; voor mij is het een vanzelfsprekende verschuiving om nu beroepsmatig als coach mensen in hun eigen kracht te zien groeien. Nu ik pas heb gehoord dat een bepaalde toneelproductie voorlopig niet doorgaat, is dat geen regelrechte ramp, want nu kan ik me meer focussen op mijn coaching.”