Antje Monteiro Insta

Antje Monteiro houdt van hitte

De huidige hittegolf komt Antje Monteiro prima uit. Zodra de thermometer een graad of achtentwintig aangeeft, is de dag voor Antje namelijk helemaal geslaagd. Bij een strakblauwe lucht vertoeft zij ’s morgens in haar tuin het liefst aan het water “om een kopje thee te drinken.”

Als haar dochter Romy Monteiro en nichtjes met aanhang op bezoek komen, dan tovert Antje de barbecue tevoorschijn: “Ik word daar heel gelukkig van.” Voor ultieme zomervreugde hoeft Antje niet op vakantie te zijn. In haar tuin in Utrecht, vindt Antje alles waar haar hart sneller van gaat kloppen. “Het klinkt heel burgerlijk, maar als de meiden pingpongen, zwemmen of met de hond spelen, dan krijg je mij blij.” Het aansteken van de barbecue laat Antje aan haar vriend over: “Ik ben daar misschien een beetje ouderwets in. Ik zorg voor het vlees en alle andere lekkere versnaperingen.”

Een heel rustige zomer, zo laat Antje weten, staat er niet voor de boeg. “Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo snel rust neem. Ik heb altijd wat te doen. Met Fit at Home onder andere, de door mij opgerichte online sportschool. Ik zit boordevol plannen, wat nieuw aanbod van trainingen betreft.”