Martien Meiland Deelnemer Programma Ik Vertrek

Arrogant

Prinses Beatrix had toen ze op de troon zat de naam formeel, afstandelijk en zelfs een tikkeltje arrogant te zijn. En inderdaad hechtte ze sterk aan protocol. Haar moeder Juliana stond erop aangesproken te worden met ’mevrouw’, maar Beatrix liet zich ’majesteit’ en ’koninklijke hoogheid’ noemen. Voor haar kleinkinderen is ze echter gewoon oma. Oudste kleindochter Eloise is stapelgek op haar grootmoeder. Volgens de gravinfluencer vermaakt oma Trix zich prima sinds Willem-Alexander het stokje van haar overnam. Eloise: ”Ze is helemaal op zichzelf en gewoon lekker aan het genieten. Ze is aan het boetseren, ze kan lekker in de tuin wandelen met de honden, ja, het gaat heel goed met haar.”

Net als Beatrix indertijd zou ook de koning van de talkshows arrogante trekjes hebben. Volgens oud-medewerkers van ’De Wereld Draait Door’ zou Matthijs van Nieuwkerk met strenge hand hebben geregeerd op de werkvloer. Zijn woede-aanvallen hebben, zo stelt voormalig personeel in een vernietigend stuk in ’De Volkskrant’, geleid tot een angstcultuur en sommigen kwamen zelfs ziek thuis te zitten door Matthijs. De beschuldigingen zijn hard aangekomen bij Van Nieuwkerk. Volgens een goede vriend is de presentator ’heel verdrietig’. Bekend zijn is niet altijd een feestje, dat is Matthijs inmiddels pijnlijk duidelijk.

Martien Meiland daarentegen geniet met volle teugen van zijn roem. Al heeft het overweldigende succes van ’Chateau Meiland’ de gezinsleden wel veranderd. ”Erica is het meest veranderd. In positieve zin. Ze is opener geworden”, aldus Martien. Met het succes heeft de familie een kapitaal vergaard, een beetje verwend zijn ze inmiddels dus wel. Maar naast hun schoenen lopen? Nee hoor, kapsones is de Meilandjes gelukkig nog altijd vreemd!

Foto: Hollandse Hoogte

Chantal Braspenning – hoofdredacteur